Gazdinka – Kuchárka

Zapekaný karfiol s hubami

Posted on: 04/04/2009

1 veľký karfiol, 2 vajcia, 200 g húb (kuriatok), 100 g tvrdého syra, 250 ml mlieka, 30 g masla, 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, 10 g masti, lyžica strúhanky, mleté čierne korenie, soľ.

Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené umyté a nakrájané huby, osolíme, trochu podlejeme vývarom a dusíme. Karfiol umyjeme a dáme variť do vriacej vody. Z masla a múky pripravíme zápražku, podlejeme ju mliekom, podľa potreby aj vývarom z karfiolu (zvyšok použijeme na polievku) a za stáleho miešania varíme, až kým omáčka nie je hladká. Odstavíme a do vychladnutej zašľaháme polovičnú dávku nastrúhaného syra aj s vajcami. Pekáč vymastíme, dáme doňho na malé ružičky rozobratý karfiol a udusené huby, všetko zalejeme syrovou omáčkou, povrch posypeme zvyšným nastrúhaným syrom a strúhankou a v rúre zapečieme. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

kucharka

About these ads

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

Tescoma

Značkové keramické
nože
Tescoma sú zárukou kvality.

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

Kontakt

ekucharka@gmail.com

2009

Apríl 2009
P U S Š P S N
« Mar   Máj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Blog Stats

  • 363,644 hits
Sleduj

Prijímaj upozornenia na nové články na tvoj email.

%d bloggers like this: