Gazdinka – Kuchárka

Slepačia polievka s pečeňovými haluškami

Posted on: 01/07/2009

1 menšia sliepka, soľ, mleté čierne korenie, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, 1 cibuľa, zelená petržlenová vňať
Pečeňové halušky: 100 g hydinovej alebo bravčovej pečene, 1 vajce, 1 lyžica masla, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať, 2 strúčiky cesnaku, strúhanka, majorán, soľ

Sliepku rozpolíme, umyjeme a vložíme do osolenej vody. Pridáme mleté čierne korenie a uvaríme do polomäkka. Potom pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, olúpanú cibuľu a všetko spolu uvaríme do mäkka. Mäkké mäso vykostíme, pokrájame nadrobno a vložíme späť do polievky. Podávame s pečeňovými haluškami a so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.
Pečeňové halušky: Pečeň zomelieme najemno, pridáme vajce, rozotreté maslo a premiešame. Potom pridáme mleté čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno, rozotretý cesnak, strúhanku, majorán, trocha soli a všetko spolu dobre vymiešame. Zo zmesi robíme halušky, ktoré zavaríme do polievky alebo osobitne uvaríme v mäsovom vývare.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s

Tescoma

Pre pohodlné varenie odporúčame zaobstarať súpravy hrncov zo značkového eshopu Tescoma!

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

júl 2009
Po Ut St Št Pi So Ne
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Blog Stats

  • 449,535 hits
%d bloggers like this: