Gazdinka – Kuchárka

Pomarančové muffiny

Posted on: 23/07/2009

250 g hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 50 g presladenej pomarančovej kôry (oranžád), 1 PL postrúhanej pomarančovej kôry, 50 g nahrubo postrúhanej čokolády, 1 vajce, 120 g kryštálového cukru, 70 ml oleja, 0,15 I pomarančovej šťavy, 150 g bieleho jogurtu, tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie jamiek na plechu, 50 g presladenej pomarančovej kôry na ozdobenie

Pomarančová poleva: 200 g práškového cukru, 1 PL postrúhanej pomarančovej kôry, 2 – 3 PL pomarančovej šťavy (1 PL pomarančovej šťavy môžeme nahradiť pomarančovým likérom)

Vajce, cukor, olej, pomarančovú šťavu a jogurt dobre premiešame, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, presladenou pomarančovou kôrou, postrúhanou pomarančovou kôrou, postrúhanou čokoládou a opäť dobre premiešame. Do pripravených jamiek na plechu dáme do 2/3 cesto a upečieme. Pečieme 25 minút pri teplote 175 c. Po miernom vychladnutí maffiny vyberieme z jamiek, ešte teplé polejeme pomarančovou polevou a ozdobíme oranžátom.
Príprava pomarančovej polevy: Cukor zmiešame s postrúhanou pomarančovou kôrou, potom za stáleho miešania pridávame pomarančovú šťavu a miešane, kým poleva nie je hustá a hladká.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s

Tescoma

Chcete si pripraviť domáci jogurt? Kúpte si moderný jogurtovač BAMBINI a príprava domáceho jogurtu bude pre vás zábavou!

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

júl 2009
M T W T F S S
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Blog Stats

  • 444,925 hits
%d bloggers like this: