Gazdinka – Kuchárka

Lángoše z kýšky bez droždia

Posted on: 07/08/2009

1 kelímok Rama Cremefine zakysaný krém, 2 kelímky polohrubej múky, štipka soli, štipka jedlej sódy bikarbóny

Kýšku zmiešame s múkou (dávame len toľko, koľko bolo v kelímku kýšky – inak by boli lángoše tvrdé) a soľou a s jedlou sódou. Mokrými rukami trháme cesto, ktoré “vytvarujeme do tvaru placky” a vložíme do fritézy ( bez koša). Cesto klesne ku dnu a potom sa vynorí. Smažíme najskôr z jednej strany a potom obrátime. Osmažené kladieme na obrúsok a zdobíme podľa chuti buď Jemným či Ostrým kečupom Hellmann´s s cesnakom a nastrúhaným syrom alebo lekvárom so šľahačkou. Výhodou cesta je, že lángoše môžeme robiť ihneď a nemusíme čakať na vykysnutie .

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s

Tescoma

Pre pohodlné varenie odporúčame zaobstarať súpravy hrncov zo značkového eshopu Tescoma!

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

august 2009
Po Ut St Št Pi So Ne
« júl   sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Blog Stats

  • 449,535 hits
%d bloggers like this: