Gazdinka – Kuchárka

Placky šao-ping

Posted on: 07/08/2009

400 g hladkej múky, soľ, horúca voda, 1 vajce na potretie, sezamové semienka

Do posolenej múky pridávame postupne horúcu vodu a urobíme tuhšie cesto. Bochník necháme odležať 1/2 hod. prikrytý utierkou. Rozvaľkáme na plát hrubý asi 2 mm, potrieme zmäknutou masťou, preložíme na štvrtiny ako palacinky, znovu rozvaľkáme, potrieme masťou a opakujeme celkom 5x. Nakoniec znovu rozvaľkáme na 2 mm, vykrajujeme malé placky (pohárom alebo vykrajovacím krúžkom), potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom a soľou a v dobre vyhriatej rúre rýchlo upečieme do zlatista. Je to vynikajúca príloha k bujónu, ale dá sa jesť aj k čínskym a indickým jedlám namiesto ryže.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s

Tescoma

Chcete si pripraviť domáci jogurt? Kúpte si moderný jogurtovač BAMBINI a príprava domáceho jogurtu bude pre vás zábavou!

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

august 2009
M T W T F S S
« júl   sep »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Blog Stats

  • 439,292 hits
%d bloggers like this: