Gazdinka – Kuchárka

Jednoduchý jablkový závin

Posted on: 17/08/2009

500 g hladkej múky, 1 margarín (Hera) alebo maslo (250 g), 20 g kvasníc, asi 2,5 dl mlieka. Náplň: 500 g jadrovníkov zbavených jabĺk, 100 g cukru, 1 lyžičku škorice

Múku, zmäknuté maslo. rozdrobené kvasnice a mlieko zmiešame a vypracujeme cesto. Odložíme ho asi na 2 hod do chladu odpočinúť. Cesto rozvaľkáme, posypme postrúhanými jablkami zmiešanými s cukrom a škoricou a zvinieme do závinu. Vložíme do rúry, ktoré zapneme na 220º C a upečieme.

Pridaj komentár

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

august 2009
Po Ut St Št Pi So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Blog Stats

  • 506 634 hits