Gazdinka – Kuchárka

Točený slivkový perník

Posted on: 30/09/2009

600 g múka hladká,5 vajec,100 g maslo,250 g cukor práškový,4 lyžice med,1 lyžica sódy bikarbóny,1 lyžica mletých klinčekov,

Plnka: 500 g slivkový lekvár,200 g hrozienok,250 g orechy

Múku, 4 vajcia, zmäknuté maslo a ostatné prísady spracujeme na hladké cesto. Rozdelíme ho na tri časti a dáme na 2-3 hodiny do chladu. Každú časť rozvaľkáme natrieme lekvárom, posypeme hrozienkami, posekanými orechami, stočíme a vložíme na vymastený plech. Boky natrieme olejom aby sa nezlepili. Povrch natrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pomaly asi 45 minút.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s

Tescoma

Pre pohodlné varenie odporúčame zaobstarať súpravy hrncov zo značkového eshopu Tescoma!

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

september 2009
Po Ut St Št Pi So Ne
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Blog Stats

  • 458,719 hits
%d bloggers like this: