Gazdinka – Kuchárka

Viedenský zákusok

Posted on: 12/10/2009

Cesto: 250 g práškového cukru, 4 vajcia, 1 vanilínový cukor, 1,25 dl oleja, 1,25 dl mlieka, 300 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva

Plnka: 1 l pomarančového džúsu, 2 krémové prášky Zlatý klas, 6 polievkových lyžíc cukru

Na ozdobu: 2,5 dl džúsu, 5 dl smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 2 – 3 balíčky dlhých piškót, čokoláda, rum

Vajcia, cukor a vanilínový cukor zmiešame. Pridáme olej, mlieko a múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený hlbší plech a upečieme. Krém uvaríme z džúsu, krémových práškov a cukru. Teplý krém vylejeme na vychladnuté cesto a dáme do chladu. Potom naň natrieme dotuha vyšľahané šľahačky so stužovačom. Piškóty namáčame v džúse s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou. Rezy krájame pomedzi piškóty.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s

Tescoma

Chcete si pripraviť domáci jogurt? Kúpte si moderný jogurtovač BAMBINI a príprava domáceho jogurtu bude pre vás zábavou!

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

október 2009
M T W T F S S
« sep   nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Blog Stats

  • 444,925 hits
%d bloggers like this: