Gazdinka – Kuchárka

Kačica na divoko

Posted on: 21/04/2010

1 kačica,soľ, ocot, 1/4 litra červeného vína, 60 g koreňovej zeleniny,1 bobkový list, 50 g cibule, 1 strúčik cesnaku, niekoľko zrniek čierneho a nového korenia, 30 g hladkej múky, troška cukru

Očistenú a vypitvanú kačicu umyjeme a odrežeme krk, nohy a krídla. Do vody dáme soľ, ocot, víno a očistenú pokrájanú zeleninu, bobkový list, celé a nové korenie a všetko spolu povaríme. Vychladnuté moridlo nalejeme na kačicu a necháme na chladnom mieste 3 dni odležať. Potom z moridla vyberieme, dáme na pekáč aj so zeleninou a v rúre upečieme. Počas pečenia kačicu podlievame moridlom a často polievame vlastnou šťavou. upečieme na červeno a vyberieme. Šťavu zaprášime múkou a trochu popražíme. Zalejeme moridlom, pridáme podľa chuti cukor, necháme zovrieť a prelisujeme. Do hotovej šťavy vložíme upečenú a pokrájanú kačicu.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s

Tescoma

Pre pohodlné varenie odporúčame zaobstarať súpravy hrncov zo značkového eshopu Tescoma!

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

apríl 2010
Po Ut St Št Pi So Ne
« mar   máj »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Blog Stats

  • 453,176 hits
%d bloggers like this: