Gazdinka – Kuchárka

Ragú á la Bolognese

Posted on: 24/09/2010

4 lyžice olivového oleja, 30 g masla, 250 g mletého hovädzieho mäsa, 50 g údenej slaniny, cibuľu, mrkvu, 20 g zeleru, 150 g rajčín, lyžicu rajčinového pretlaku, 2 kuracie pečene, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech, oregano, bobkový list, 1 dl bieleho vína, lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi

Na panvici zohrejeme maslo a olej, pridáme pomleté mäso, na kocky pokrájanú slaninu, nadrobno pokrájanú cibuľu, postrúhanú mrkvu a zeler, cesnak a premiešame. Krátko podusíme a pridáme zeleninovú koreniacu zmes, ošúpané a na drobno pokrájaných rajčín, rajčinový pretlak, postrúhaný muškátový orech, bobkový list, oregano, mleté čierne korenie, soľ a víno. Na miernom ohni varíme asi 1 hodinu. Podľa potreby podlievame vodou. Nakoniec pridáme nadrobno pokrájané kuracie pečene. Premiešame a odstavíme. Podávame s cestovinami, alebo pripravíme s lasagnami.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s

Tescoma

Pre pohodlné varenie odporúčame zaobstarať súpravy hrncov zo značkového eshopu Tescoma!

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

september 2010
M T W T F S S
« aug   okt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Blog Stats

  • 447,785 hits
%d bloggers like this: