Gazdinka – Kuchárka

Teľací rezeň zapečený s jablkami

Posted on: 24/09/2010

600 g teľacieho mäsa zo stehna, 1 dl bieleho vína, 60 g oleja, soľ, 300 g jabĺk, 40 g masla, citrónová šťava, 60 g citrónového masla

Umyté teľacie rezne mierne naklepeme, okrajové blany narežeme, pokvapkáme vínom a olejom, osolíme a necháme chvíľu v chlade postáť. Jablká olúpeme, vykrojíme jadierka a nakrájame na plátky hrubé asi 3 cm. zvyšok vína dáme na panvicu, pridáme 40 g masla, citrónovú šťavu a necháme zohriať. Do zmesi vložíme nakrájané jablká a necháme chvíľu dusiť. Rezne opekáme po oboch stranách na rozpálenom grile celkom 9 minút a pri grilovaní ich potierame maslom a olejom. Na hotové rezne poukladáme jablká, znovu prudko zapečieme a nakoniec zdobíme citrónovým maslom a podlievame zvyšnou šťavou z jabĺk.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

Tescoma

Chcete si pripraviť domáci jogurt? Kúpte si moderný jogurtovač BAMBINI a príprava domáceho jogurtu bude pre vás zábavou!

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

september 2010
M T W T F S S
« aug   okt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Blog Stats

  • 433,501 hits
%d bloggers like this: