Gazdinka – Kuchárka

Dusená kyslá kapusta

Posted on: 06/07/2011

1 kg kyslej kapusty,masť,cibuľa,mleté čierne korenie, soľ, vegeta, rasca,hladká múka,citrónová šťava,mletá červená paprika

Kapustu ocedíme, vodu z kapusty si odložíme na prípadné dochutenie. Ak je kapusta dosť kyslá môžeme ju prepláchnuť studenou vodou.Na masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravenú kapustu, osolíme, pridáme korenie, rascu a dusíme domäkka.Potom kapustu dochutíme vegetou, citrónovou šťavou, podľa chuti cukrom a zahustíme zátrepkou z múky a vody. Za stáleho miešania necháme prevariť. Môžeme dofarbiť mletou paprikou. Podávame najmä k údenému mäsu, pečeným údeninám a akoprílohu k jedlám zo zemiakového cesta.

Reklamy

Tescoma

Pre pohodlné varenie odporúčame zaobstarať súpravy hrncov zo značkového eshopu Tescoma!

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

júl 2011
Po Ut St Št Pi So Ne
« máj   aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Blog Stats

  • 454,722 hits
%d bloggers like this: