Gazdinka – Kuchárka

Dusená kyslá kapusta

Posted on: 06/07/2011

1 kg kyslej kapusty,masť,cibuľa,mleté čierne korenie, soľ, vegeta, rasca,hladká múka,citrónová šťava,mletá červená paprika

Kapustu ocedíme, vodu z kapusty si odložíme na prípadné dochutenie. Ak je kapusta dosť kyslá môžeme ju prepláchnuť studenou vodou.Na masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravenú kapustu, osolíme, pridáme korenie, rascu a dusíme domäkka.Potom kapustu dochutíme vegetou, citrónovou šťavou, podľa chuti cukrom a zahustíme zátrepkou z múky a vody. Za stáleho miešania necháme prevariť. Môžeme dofarbiť mletou paprikou. Podávame najmä k údenému mäsu, pečeným údeninám a akoprílohu k jedlám zo zemiakového cesta.

Reklamy

Tescoma

Pre porciovanie mäsa sú ideálnou voľbou mäsiarske nože s veľkou špeciálne tvarovanou čepeľou.

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

júl 2011
Po Ut St Št Pi So Ne
« máj   aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Blog Stats

  • 472,640 hits
Reklamy
%d bloggers like this: