Gazdinka – Kuchárka

Halušky s kyslou kapustou

Posted on: 06/07/2011

4 veľké zemiaky,2 vajcia,soľ,hladká múka,2 hrste kapusty,4 cm hrubá slanina

Zemiaky si očistíme a nastrúhame. Pridáme dve vajíčka a postupne vmiešavame múku tak, aby cesto bolo primerane husté a pritom sa nerozvarilo, keď ho budeme variť – skúsenosť nás to naučí. Podľa chuti pridáme soľ.Pripravené cesto z dreveného lopára po jednej haluške lyžicou hádžeme do vriacej vody. Halušky si povrú asi tak minútku – dve a keď vystupujú na hladinu, postupne ich vyhadzujeme do vandlíka, kde je pripravená prvá hrsť kyslej kapusty.Keď sa nám podarí vyhádzať všetky halušky, pridáme aj druhú hrsť kyslej kapusty a poriadne všetko zamiešame. Zo slaniny nakrájame primerané kocky, spražíme ju samu na sebe – na vlastnej šťave. Hotové halušky ňou na tanieri dochutíme.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

Tescoma

Chcete si pripraviť domáci jogurt? Kúpte si moderný jogurtovač BAMBINI a príprava domáceho jogurtu bude pre vás zábavou!

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

júl 2011
M T W T F S S
« máj   aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Blog Stats

  • 433,501 hits
%d bloggers like this: