Kurča s kešu orieškami
Posted 30/09/2011
on:350 g kuracích pŕs (nakrájaných na plátky veľké 2.5 cm), lyžica kukuričného škrobu, 10 g orieškov kešu, 70 g hrášku, 50 g bambusových výhonkov (nakrájaných na tenké plátky), 2 nasekané jarné cibuľky, malá cibuľa (olúpaná a nakrájaná na kocky), 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky), lyžica svetlej sójovej omáčky, čajová lyžička sezamového oleja, fritovací olej, pol čajovej lyžičky cukru, 2 cm čerstvého koreňa zázvoru (olúpaného a nakrájaného na plátky), 1 čajová lyžička soli
omáčka: 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu, lyžica omáčky Hoi Sin, štipka Glutasolu (nie je nevyhnutný), 250 ml kuracieho vývaru
Kúsky kurčaťa obalíme v kukuričnom škrobe. Zvyšujúci škrob vyhodíme. Koreniace prísady zmiešame a polejeme nimi kurča. Necháme ho asi 10 minút stáť. Rozohrejeme fritovací olej a oriešky kešu opražíme dozlata. Oriešky vyberieme a necháme ich odkvapkať na obrúsku. Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja, cibuľu, zázvor a cesnak a pražíme za stáleho miešania asi 3 minúty. Pridáme hrášok a bambusové výhonky, miešame a pražíme ďalšie asi 3 minúty. Opražené prísady vyberieme. Do woku prilejeme 1 lyžicu oleja a kurča oprážame asi 4 minúty. Vyberieme ho. Wok vytrieme a nalejeme doň 2 lyžičky oleja a znovu doň dáme kurča, kešu oriešky a opraženú cibuľu. Pripravíme omáčku zmiešaním kukuričného škrobu, omáčky Hoin Sin, kuracieho vývaru a Glutasolu. Nalejeme ju na kurča. Dobre premiešame a varíme, až kým omáčka nezhustne. Podávame horúce s miešanou zeleninou a s ryžou.
Pridaj komentár