Gazdinka – Kuchárka

Zemiaková baba s kyslou kapustou a smotanou

Posted on: 30/09/2011

zemiaky,majoránka, soľ, cibuľa, cesnak, sladká smotana,kyslá smotana, 3 vajcia, polohrubá múku na zahustenie

Zemiaky očistíme a nastrúhame. Potom z nich vytlačte prebytočnú šťavu. Zemiaky poriadne osolíme, pridáme mleté čierne korenie a veľa majoránky. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.Ďalej do zemiakov pridáme trocha sladkej smotany, kyslú smotanu a niekoľko PL múky na zahustenie.Zmes poriadne premiešame a vyložíme do pekáča alebo naplech. Takto naplnený pekáč vložíme asi na 30 minút do rúry vyhriatej na 220 °C a jeho obsah zape čieme.Medzitým necháme odkvapkať kyslú kapustu a pripadne vyškvaríme slaninu alebo klobásku. Odkvapkanú kapustu a vyškvarenú slaninu navrstvíme na zapečenú zemiakovú babu a asi 10 až 15 minút ju dopekáme.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

Tescoma

Chcete si pripraviť domáci jogurt? Kúpte si moderný jogurtovač BAMBINI a príprava domáceho jogurtu bude pre vás zábavou!

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

september 2011
M T W T F S S
« aug   dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Blog Stats

  • 433,501 hits
%d bloggers like this: