Gazdinka – Kuchárka

Zemiaková baba s kyslou kapustou

Posted on: 30/09/2011

500 g surových očistených zemiakov,50 g hrubej múky,vajce,½ šálky horúceho mlieka,2 hrste kyslej kapusty,masť alebo olej,mleté čierne korenie,majorán,soľ

Očistené a umyté zemiaky nastrúhame, polejeme horúcim mliekom, zahustíme múkou na polohustú zmes, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, posolíme, pokoreníme pridáme majoránku, vajce a všetko dokonale rozmiešame.Na vymastený plech vylejeme pripravenú zmes, rovnomerne ju rozotrieme – najlepšie poklepaním plechu o rovnú plochu. Povrchu môžeme pokvapkať olejom a vložíme do v predhriatej rúry upiecť, kde ho pečieme, kým sa okraje nezačnú červenať. Namiesto kapusty môžeme použiť rôznu strúhanú zeleninu, prípadne uvarené jačmenné krúpy.Výborne chutí s ovocným či bylinkovým čajom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s

Tescoma

Pre pohodlné varenie odporúčame zaobstarať súpravy hrncov zo značkového eshopu Tescoma!

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

september 2011
Po Ut St Št Pi So Ne
« aug   dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Blog Stats

  • 458,883 hits
%d bloggers like this: