Gazdinka – Kuchárka

Trhanec

Posted on: 09/03/2012

3 vajcia,125 ml mlieka,60 g hladkej múky,vanilkový cukor,2 lyžice kryštálového cukru, lyžicu hrozienok,soľ

Hrozienka opláchneme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Vajcia rozdelíme. Mlieko zmiešame s múkou,štipkou soli a vanilkovým cukrom.Pridáme žĺtky a rúru predhrejeme na 180°C. Bielka vyšľaháme s cukrom na krémový sneh a 1/3 zmiešame s cestom.Do zvyšného snehu pridáme hrozienka. Na panvici si rozpustíme maslo, na ktoré cesto rovnomerne rozložíme a pečieme na miernom ohni,kým spodná strana nie je sfarbená do zlatohneda. Masu otočíme a ďalej pečieme v rúre – mriežka na strednom stupni – asi 5 minút. Vyberieme z rúry a potrháme na menšie kusy.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

Tescoma

Chcete si pripraviť domáci jogurt? Kúpte si moderný jogurtovač BAMBINI a príprava domáceho jogurtu bude pre vás zábavou!

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

marec 2012
M T W T F S S
« jan   máj »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Blog Stats

  • 433,501 hits
%d bloggers like this: