Gazdinka – Kuchárka

Ryba zapekaná na švédsky spôsob

Posted on: 21/06/2012

300 g ryby alebo rybieho filé., 2 lyžičky masla., 1 lyžička hladkej múky., 1 žĺtok., 2 rajčiaky., 1 lyžica pokrájaných udusených húb., 1/2 lyžice strúhaného tvrdého syra., 1/2 lyžice strúhanky., 1 citrón., mleté čierne korenie., štipka karí., 2 dl vývaru z ryby alebo z mäsa., zelená petržlenová vňať., soľ.,

Rybu uvaríme v posolenej vode. Na panvici za stáleho miešania zohrejeme maslo s múkou, zalejeme vývarom a dobre povaríme. Odtiahneme z ohňa, zjemníme žĺtkom, okoreníme a posolíme. Ohňovzdornú misu vymastíme tukom, vložíme rybu a plátky rajčiakov, posypeme hubami a strúhankou, zalejeme omáčkou, posypeme strúhaným syrom a navrch dáme kúsky masla. Zapečieme v rúre. Ozdobíme malými dielikmi citróna, rajčiakmi a zelenou petržlenovou vňaťou.

(2 porcie / 1 porcia 603 kJ – 144 kcal., B – 22,0 g., T – 4,0 g., S – 5,0 g)

 

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

Tescoma

Chcete si pripraviť domáci jogurt? Kúpte si moderný jogurtovač BAMBINI a príprava domáceho jogurtu bude pre vás zábavou!

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

jún 2012
M T W T F S S
« máj   júl »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Blog Stats

  • 433,501 hits
%d bloggers like this: