Gazdinka – Kuchárka

Mriežkovaný koláč hnetený

Posted on: 07/02/2013

500 g polohrubá múka, 230 g práškový cukor, prášok do pečiva, 200 ml mlieka, 2 celé vajcia, 250 g maslo (smetol), 50 ml rum, škorica, slivkový lekvár, kryštálový cukor, škorica alebo škoricový cukor

Múku preosejeme na dosku, pridáme preosiaty práškový cukor s práškom do pečiva a pridáme ešte vajcia, trošku škorice, rum, smetol a postupne prilievame mlieko a vypracujeme cesto, ktoré necháme na pol hodinku na chladnom mieste.Potom ho rozdelíme na dve časti – jednu vačšiu a jednu menšiu.Z väčšej časti vyvalkáme plát, uložíme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech. Na plát rozmastíme slivkový lekvár, ktorý bohato posypeme kryštáľovým cukrom a z druhej časti cesta tvoríme – ušúľame približne rovnaké pásiky, ktoré striedavo ukladáme šikmo cez plech a vytvárame rovnaké mriežky. Pečieme v stredne vyhriatej rúre do zlatista a podávame.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Log Out / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Log Out / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Log Out / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Log Out / Zmeniť )

Connecting to %s

Tescoma

Chcete si pripraviť domáci jogurt? Kúpte si moderný jogurtovač BAMBINI a príprava domáceho jogurtu bude pre vás zábavou!

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

február 2013
M T W T F S S
« nov   mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Blog Stats

  • 433,501 hits
%d bloggers like this: