Pečené kurča s plnkou
Posted 02/05/2013
on:kurča, 250 ml mlieka, 2 – 3 staršie žemle/rožky, soľ, korenie, 1 cibuľa, petržlenová vňať, 1 kuracia pečeň, 40 g masla, 3 žĺtky, muškátový oriešok, 100 g kyslej smotany, 200 ml vývaru
Umyté a osušené kurča potrieme z vonku len soľou, z vnútra soľou aj korením. Pokrájané žemle zalejeme zohriatym mliekom. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na rozpustenom masle dosklovita, pridáme petržlenovú vňať a na hrubo nakrájanú pečeň. Za stáleho miešania opekáme do zmäknutia pečene, potom vmiešame žĺtky, osolíme a okoreníme postrúhaným muškátovým orieškom. Zmesou naplníme kura a zašijeme kuchynskou niťou. Za občasného polievania, pečieme v rúre na 200 C asi 45 minút. Kurča vyberieme a do výpeku pridáme vývar a kyslú smotanu, dokoreníme podľa chuti.
Pridaj komentár