Gazdinka – Kuchárka

Pečené kurča s plnkou

Posted on: 02/05/2013

kurča, 250 ml mlieka, 2 – 3 staršie žemle/rožky, soľ, korenie, 1 cibuľa, petržlenová vňať, 1 kuracia pečeň, 40 g masla, 3 žĺtky, muškátový oriešok, 100 g kyslej smotany, 200 ml vývaru

Umyté a osušené kurča potrieme z vonku len soľou, z vnútra soľou aj korením. Pokrájané žemle zalejeme zohriatym mliekom. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na rozpustenom masle dosklovita, pridáme petržlenovú vňať a na hrubo nakrájanú pečeň. Za stáleho miešania opekáme do zmäknutia pečene, potom vmiešame žĺtky, osolíme a okoreníme postrúhaným muškátovým orieškom. Zmesou naplníme kura a zašijeme kuchynskou niťou. Za občasného polievania, pečieme v rúre na 200 C asi 45 minút. Kurča vyberieme a do výpeku pridáme vývar a kyslú smotanu, dokoreníme podľa chuti.

Advertisement

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

máj 2013
Po Ut St Št Pi So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Blog Stats

  • 504 978 hits
%d blogerom sa páči toto: