Gazdinka – Kuchárka

Arabský chlieb

Posted on: 30/04/2009

500 g hladkej múky, 15 g droždia, podľa potreby voda, soľ, olej

Z droždia a niekoľkých lyžíc vody pripravíme kvások. Vo vyhriatej mise zarobíme múku zmiešanú so soľou, kváskom a teplou vodou na tuhšie cesto. Do cesta pridáme lyžicu oleja. Cesto potrieme olejom a necháme kysnúť asi 2 hodiny na dvojnásobný objem. Rozdelíme na 8 dielov. Z každého dielu vypracujeme placku asi 1/2 cm hrubú. Placky poprášime múkou a necháme prikryté 1/2 hodiny v teple. Pečieme vo vyhriatej rúre na vymastenom plechu 10 minút zhora navlhčené vodou (povrch potrieme vodou).

Pridaj komentár

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

apríl 2009
Po Ut St Št Pi So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Blog Stats

  • 506 646 hits