Gazdinka – Kuchárka

Muffiny pre diabetikov

Posted on: 23/07/2009

180 g hladkej múky, 70 g celozrnnej múky, 2 v ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry, 50 g posekaných orechov, 2 vajcia, 2 PL práškového nízko kalorického sladidla, 100 g bieleho jogurtu, 150 g jabĺk, 1 PL citrónovej šťavy, tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie jamiek na plechu

Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovník, nahrubo ich postrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vajcia, sladidlo, jogurt a jablká dobre premiešame, pridáme hladkú múku zmiešanú s celozrnnou múkou, kypriacim práškom, sódou bikarbónou, citrónovou kôrou, orechmi a opäť dobre premiešame. Cesto necháme 5 minút stáť, potom ním naplníme do 2/3 pripravené jamky na plechu a upečieme. Pečieme 25 minút pri teplote 170°. Po miernom vychladnutí mafiny vyberieme z jamiek a ešte teplé posypeme zmesou škorice a nízkokalorického sladidla.

Pridaj komentár

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

júl 2009
Po Ut St Št Pi So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Blog Stats

  • 506 698 hits