Muffiny pre diabetikov
Posted 23/07/2009
on:180 g hladkej múky, 70 g celozrnnej múky, 2 v ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry, 50 g posekaných orechov, 2 vajcia, 2 PL práškového nízko kalorického sladidla, 100 g bieleho jogurtu, 150 g jabĺk, 1 PL citrónovej šťavy, tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie jamiek na plechu
Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovník, nahrubo ich postrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vajcia, sladidlo, jogurt a jablká dobre premiešame, pridáme hladkú múku zmiešanú s celozrnnou múkou, kypriacim práškom, sódou bikarbónou, citrónovou kôrou, orechmi a opäť dobre premiešame. Cesto necháme 5 minút stáť, potom ním naplníme do 2/3 pripravené jamky na plechu a upečieme. Pečieme 25 minút pri teplote 170°. Po miernom vychladnutí mafiny vyberieme z jamiek a ešte teplé posypeme zmesou škorice a nízkokalorického sladidla.
Pridaj komentár