Ríbezľové Muffiny
Posted 23/07/2009
on:250 g hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 CL sódy bikarbóny, 120 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 0,125 I mlieka, 80 ml oleja, 1 vajce, 200 g ríbezlí (červené alebo čierne), tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie jamiek na plechu, 50 g posekaných orechov alebo mandľových plátkov na ozdobenie
Ríbezle odstopkujeme, umy jeme, necháme osušiť, pridáme k nim vanilínový cukor, polovicu mlieka, prevaríme a necháme vychladnúť. Potom pridáme zvyšné mlieko, olej, vajce, cukor a premiešame. Múku zmiešame s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, pridáme k pripravenej mase a premiešame. Do pripravených jamiek na plechu dáme do 2/3 cesto, posypeme ho posekanými orechmi a upečieme. Pečieme 25 minút pri teplote 175 0e. Po miernom vychladnutí mafiny vyberieme z jamiek a už vychladnuté pocukrujeme.
Pridaj komentár