Gazdinka – Kuchárka

Zapečená kyslá kapusta

Posted on: 27/08/2009

400 g kyslej kapusty,400 g v šupke uvarených zemiakov,50 g údenej slaniny,50 g oleja,1 cibuľa,soľ,100 ml vody,1 lyžica citrónovej šťavy,1 lyžica práškového cukru,1 lyžička drvenej rasce,300 g vareného údeného mäsa,1 šálka hustej kyslej smotany,tuk na vymastenie pekáča,strúhanka na vysypanie pekáča

Slaninu pokrájame na menšie kocky, mierne osmažíme, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a spolu orestujeme. Pár koliesok cibule si odložíme na ozdobenie povrchu pri zapekaní.Pridáme kapustu, soľ, štipku cukru, podleme trochou horúcej vody a dusíme asi 10 – 15 minút. V polovici dusenia dochutíme citrónovou šťavou a rascou.Do pripraveného pekáča uložíme vrstvu zemiakov nakrájaných na plátky a pokvapkáme ich olejom. Na zemiaky navrstvíme polovicu udusenej kapusty, údené mäso nakrájané na kocky a opäť zemiaky a kapustu.Povrch polejeme smotanou a pokvapkáme olejom. Zapečieme v rúre dočervena.
elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 25 – 30 minút


Pridaj komentár

Odkazy

PageRank

NAJ.sk

TOPlist

Pocitadlo.sk

2009

august 2009
Po Ut St Št Pi So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Blog Stats

  • 506 698 hits