Sezamové rožky
Posted 17/12/2011
on:1 kg hladkej múky,200 ml oleja,40 g droždia,500 ml mlieka, lyžička soli, lyžička cukru, žĺtok, hrubá soľ a sezamové semienka na posypanie
Z múky, kvásku, oleja, mlieka, cukru a soli vypracujeme polotuhé cesto. Rozdelíme ho na 5 bochníkov a dáme ich na teplé miesto nakysnúť. Každý bochník premiesime, rozvaľkáme do tvaru kolesa na hrúbku 0,5 cm a rozkrájame radielkom na trojuholníky a tie skrútime do tvaru rožtekov. Rožky uložíme na pomastený plech, každý natrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme soľou a sezamovými semienkami. Necháme ich ešte trochu nakysnúť a v stredne vyhriatej rúre do zlatista upečieme.
Pridaj komentár